menu
search-button

2017 Event Schedule

  • Ready to run banner 2017 long

    8:30 -9:15 a.m. Continental Breakfast and Registration (45 min)
    Location: Rose Hills Patio
     
    9:15-10:15 a.m. Opening Session (60 min)
    Location: Rose Hills Patio


    Opening Remarks
    The University welcomes you!

    Opening Panel
    A discussion on what it takes for females to get elected and govern


    Opening Keynote
    Women in Washington
     
    10:15 a.m. Break (15 min)
    10:30-11:30 a.m. A Beginner’s Guide to Political Fundraising (60 min)
    Locations: TBD

    Select One

    Political Fundraising: Tips for First Time Candidates
    How to get started with your fundraising campaign

    The Art of the Ask
    How to ask for money

    PAC’s: The Endorsement Process and Why They Matter
    What are PACs and why does their support matter to your campaign, and practice interviews  
    11:30 a.m. Break (15 min)
    11:45 a.m.-12:30 p.m. Women Who Win: Female Representatives in Sacramento (45 min)
    Location: Rose Hills Auditorium  
     12:30- 1 p.m. Catered Break (30 min)
    Location: Rose Hills Patio
    Grab your lunch and proceed to breakout session
    1-1:45 p.m. Breakout Sessions (45 min)
    Location: TBD
    These sessions are designed to be more intimate conversations and workshops to connect participants with women who have been successful in many of the areas research shows women struggle with in their decision to run for office. The goal is to gain skills, be inspired and ask questions!

    Select One

    How to Use Social Media to Develop Your Online Brand and Start a Political Movement

    From Grassroots to City Hall: How to Build Political Power

    Politics 101: How to Get Involved as a Young Woman  
    1:45 p.m. Proceed to Next Session (5 min)
    1:50-2:35 p.m. Breakout Sessions (45 min)
    Locations: TBD

    Select One

    Creating Impactful Messaging and Tricks to Political Communication

    Choosing Issues that Matter to You

    Combining Politics with Motherhood
    2:35 p.m. Quick Break (10 min)
    2:45-3:30 p.m. Political Appointments Process (45 min)
    Location: Rose Hills Auditorium

    Panel: Insights from Political Appointees on How to get Appointed
    Women discuss the process and their work as appointed officials

    The Governor’s Process for State Wide Appointments
    How to get a statewide appointment in California
     
    3:30 p.m. Break (15 min)
    3:45-4:45 p.m. Closing Session (60 min)
    Location: Rose Hills Auditorium

    Closing Session Keynote
    U.S. Senator Barbara Boxer, Ret.
    4:45-5:30 p.m. President’s Networking Reception and Book Signing (45 min)
    Location: Doheny Mansion

    Network with women who are all about promoting women in politics. Meet some of the event’s speakers, women’s groups and movers and shakers in local politics. Hors d’oeuvres and wine will be served.
menu